maanantai 11. toukokuuta 2020

kiitokset

Nyt on tullut aika sanoa kiitokset tänne blogin puolelle. Vietetäänhän sitä jo alle kuukauden päästä meidän ensimmästä hääpäivää.




Suurimmat kiitokset tietysti edelleen ja ainiaan meidän kaasoille ja bestmaneille! Kiitos meidän super valokuvaajalle Kankaanpään valokuvaamon Katalle, jonka käden jälkeen oon niin tyytyväinen. Kiitos myös häämme videoineelle MM-filmille. Sekä tietysti iso kiitos mun puvun taituroineille Katariinalle sekä Iralle. Ja tietysti suuri määrä muitakin osapuolia, jotka mahdollistivat meidän juhlamme. 
 

Loppuun vielä pieni shout out kaasojen mekoista. Kaasot valitsivat itse mihin pukeutuvat ja kustansivat sen. Käväisimme ihailemassa Heili Bridalin Infinity mekkoja Love Me Do messuilla alkuvuodesta 2019. Siitä heidän ajatus sitten lähtikin. Mun mielestä tämmönen Infinity dress vois sopia myös ihan morsiamen mekoksikin.


Siinä se sitten olikin meidän häätaival. Kiitos kaikille sitä seuranneille sekä kaikille mahtaville tyypeille, kehen oon saanut tutustua!
Mutta Rakkausretkellä jatkaa instan puolella retkeään. Ajatuksena on tehdä siitä sisustus ja lifestyle tili, koska nyt just sormet syyhyää eniten laittamaan kotia kauniiksi. Ja kuka tietää, ehkä joskus vielä kirjoitusvietti tulee ja bloggailu vie taas mennessään.

-Elina


sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

istumajärjestys arpomalla

Haluttiin, että meidän häissä suvut ja ystävät tutustuis uusiin tyyppeihin, joten arvoin meidän vieraille istumajärjestyksen.

Aloitin sillä, että kirjoitin kaikki pariskunnat paperille ja kiposta nostamalla arvoin pöytäkunnat. Kun arvonta oli tehty, niin pohdittiin Maurin kans mahdollisia muutoksia, että sopisko jotku tietyt henkilöt paremmin vierekkäin jne. Tämän myötä päätettiin vaihtaa aivan muutaman pariskunnan paikkaa. Muutama paikan vaihto tehtiin vielä kaasojen kanssa juhlapaikalla. 
Meillä oli tavoitteena kuitenkin se, että jokainen istuis semmosen tyypin vieressä, että olisi jotain puheenaihetta. 


Miten tämä "uusien tyyppien tutustuttaminen" sitten meni? Noh hyvin ja ei niin hyvin. Olin vähän yllättynyt miten suomalaisia meidät vieraat olikaan. Se oli myös ihan oletettavaa. Toisaalta meillä sattui istumaan vierekkäin ihmisiä, jotka olivat tuttuja jostain koulutuksista ja nämä olivat aivan sattumaa. Myös osa pääsi hyville keskusteluille ja  ymmärsivät, että mikä oli syy, että heidät oli vierekkäin istutettu.

Lopputulema on siis, että me olisimme tarvinneet jonkun pienimuotoisen vieraiden esittelyn toisilleen. Tai esimerkiksi pieni kisa tyylillä "etsi pöydästäsi henkilö, jolla on samanikäinen lapsi kuin sinulla" tai "löytyykö läheltäsi ihmistä, jolla on samanmerkkinen auto, kuin itselläsi" tmv...

Kaiken kaikkiaan, olin ihan tyytyväinen, että arvoimme istumajärjestyksen. Ihan tarpeeksi tyypit pääsi juttelemaan omien tuttujensa kanssa väliajoilla. 

-Elina

maanantai 23. maaliskuuta 2020

hääpäivän aikataulu

Nyt kun häät on pitkälti läpikäyty, haluan jakaa vielä muutaman asian meidän päivän onnistumiseen liittyen. Luvassa mm. juttua kaasoista ja bestmaneista, kiitoksista ja koristeluista. Mutta lähdetään nyt liikkeelle meidän hääpäivän aikataulusta.
Kootusti meidän aikataulu näytti mun silmissä tältä:

klo 9:00 kaaso M:n kampaaja

Tänä aikana käytiin N kaason kanssa ostamassa pientä purtavaa ym.

klo 10:00 Kaaso N:n kampaaja ja mun kampaaja

Mentiin siis kaaso M:n luokse valmistumaan, johon saapui myös mun kampaaja.

klo 12:00 Syö + Pue


klo 13:00 Potretit + kuvat kaasojen ja bestmanien kanssa


klo 14:30 siirrytään Kirkon sakastiin


klo 15:00 Vihkiminen


klo 16:00 Onnittelut


klo 16-17:00 Ruokailu

Meillä siis sai suoraa onnitteluiden jälkeen siirtyä syömään, eli me otettiin ruokaa viimeisien joukossa.

klo 17:15-18:30 puheita ja ohjelmaa

Tätä aikaistettiin vartilla, koska kaikki ehtivät syödä jo paljon ennen viittä. 

klo 19:30 Kaffia ja kakkua + ryöstö + alkoholit pöytään

Kaffia ja kakkua olis voinu tarjoilla jo klo 19 aikaan, sillä tämä väli oli mielestäni hivenen liian pitkä.

klo 21:00 Häävalssi + tanssia


klo 22:00 Iltapala


klo 00:00 Bändi lopettaa


Tämän jälkeen siirryttiin mun laatiman spotifylistan pariin ja tanssittiin aika pitkälle iltaan.

Taisi olla, että päästiin itse hotellille joskus neljän aikaan. Toki meidän loppuiltaa väritti mm. sulhasen mikreenikohtaus ja avainten haku operaatio. Siis bestman oli mennyt jo nukkumaan ja meidän hotellihuoneen avaimet oli lukkojen takana hääautossa ja auton avaimet bestmanilla. Onneksi kaikesta kuitenkin selvittiin ihanien tyyppien avustuksella. ♥


Itse en oikeestaan koko päivänä seurannut aikatalun kulumista. Ja loppujen lopuksi meille jäi aika paljon vapaa-aikaa vieraille. Eli vihkiminen olis voitu pitää myöhemminkin ja silti meidän aikataulu olis ollut ihan toimiva. Vieraita meillä tosiaan oli 125 ja lämmintä tuona päivänä reipas 25 astetta. :D
Mutta pääasia, että vieraat tuntui viihtyvän ja todella moni juhli meidän kanssa vielä bändin lopettamisen jälkeenkin.

-Elina

torstai 5. maaliskuuta 2020

iltapala

Häät lähenee loppuaam ja viimeinen, niin sanotusti virallinen, ohjelma oli iltapala. 


En oo oikein ikinä tykännyt, että iltapalana olisi pelkkiä juhlaruuan jämiä. Niinpä alkuperäinen idea tais olla joku hodaribaari tmv. Noh toisaalta se tuntui suhteellisen raskastöiseltä, koska tottakai olisin halunnut itse leivottuja hodarisämpylöitä! Ei ne kaupan versiot oo mistään kotoisin. Niinpä oman mielenterveyden vuoksi päätettiin hylätä hodaribaari.


Eräänä päivänä käytiin Maurin kans Aurettaressa, jossa hänen sisko on töissä. Siellä syötiin maan mainioita itse tehtyjä lihapiirakoita ja siitä se keskustelu sitten lähti. Laitettiin lihapiirakat Maurin siskon tekeminä tilaukseen meidän iltapalaksi. Muutaman mutkan kautta lihapiirakat vaihtui lihapasteijoiksi, mutta nekin oli itse tehtyjä joten namnam.

Pasteijoita taisi olla 150 kpl ja suurin osa vierasta oli vielä paikalla. En muista montako pasteijaa jäi yli, ehkä noin 30 kpl. Ja kyllä niitä myös kehuttiin. Ja määräkin oli just eikä melkein hyvä. 


Pasteijoiden kaverina tarjottiin niitä kuuluisia rääpeitä, mutta se oli ihan jees. Näin saatiin jämäruokaa vähemmäksi, vaikka sitä silti jäi ihan kivasti yli.

Seuraavana päivänä siivouksen lomassa pidettiin rääpiäiset, ja silti ruokaa jäi aivan passelisti. Vieläkin löytyy meidän pakkasesta nyhtöpossua.

-Elina

Kuva: Kankaanpään valokuvaamo (blurraukset by me)

tiistai 25. helmikuuta 2020

vapaa-ajan puuhaa

Leikkien lisäksi meillä oli muutama vapaa-ajan puuha. Yhtenä pienenä mokana meillä kävi, että kukaan ei muistanut yleisölle mainostaa kunnolla sivuaktiviteetteja. Onneksi niiden "suorituspaikat" oli näkyvillä, niin ihmiset itse löysivät paikalle.

Vieraskirjalappuset


Meillä ei juhlapaikalla ollut vieraskirjaa ollenkaan, vaan vieraat saivat jättää meille tervehdykset lappusilla. Vinkkejä haimme seuraaviin. Vinkit kestävään avioliittoon. Jos alkaa ärsyttää, kannattaa? Ehdotuksia mahdollisten tulevien lastemme nimeksi. Kaikkiin kohtiin saatiin erittäin lennokkaita ja hyviäkin vastauksia. Näitä on mukava lueskellä kiikkustuolissa vanhana.


Vapaa rupattelu 

En tiedä jäikö tätä vapaata aikaa hieman liikaakin jonkun mielestä. Mutta ainakin pääsi kaikkien kanssa vaihtamaan pari sanaa. Tämä oli itselle ainakin mukavaa, koska harvoin sitä näkee näin monta läheistä ihmistä kokoontuneena yhteen.


Valokuvausseinä


Alun vieraskuvauksen jälkeen seinä oli kaikkien vapaassa käytössä. Meillä oli lisäksi muutama tekstilappunen ja kehys tätä kuvausta värittämään. Mulla ei oo pelkistä tekstilapuista kuvia, mutta teksteinä meillä oli mm. tulin ku täältä saa kaakkua, ristus notta moon pöhönäs ja kaikki saa, mutta komiat ensi.

Kuvausseinä toimi niin, että jokainen sai kuvata omalla kännykällään tai nykäisemällä meidän kuvaajaa hihasta. Jonkin aikaa pohdin täytyisikö aseistaa mun kamera kuvausta varten, mutta tämä toimi erittäin hyvin ilman sen ihmeellisempää kuvausvälineistöä. Osalle vieraista olenkin nyt lähettänyt whatsappilla kuvia, joten kuvat ovat päätyneet oikeille omistejillekin. 


-Elina

tiistai 18. helmikuuta 2020

häävalssi, tanssia ja heitot

Kahvin jälkeen alkoi bändin setit meidän häävalssin johdolla. Hääbändimme Amorin Nuolet sovitti toivehäävalssimme Mintun ja Vernerin häävalssin tanssittavampaan muotoon. Onneksi saatiin uudelleen sovitettu versio testikuunteluun, niin päästiin muutamaan otteeseen sen tahdissa aiemmin jo harjoittelemaan.



Meidän häävalssin jälkeinen valssi tanssittiin munvanhempien kanssa ja muu juhlaväki sai liittyä jo mukaan. 


Bändi soitti kolme 45 min settiä. Ensimmäinen alkoi klo 20:00 ja oli pääasiassa tanssimusiikkia. Yhdeksältä ja kymmeneltä alkaneet setit olivat sitten paljon menevämpää musiikkia. Aivan viimeisenä biisinä bändi soitti Hurricanesin Get On ja lähes kaikki paikalla olleista vieraista löytyi tanssilattialta. Bändikin kiitteli meidän vieraitamme tästä innokkaasta osallistumisesta. Etenkin, kun päivä oli ollut aivan tuskaisen lämmin.



Ensimmäisen tauon aikana pidimme kimpun ja sukkanauhan heitot. Me päätimme toteuttaa heitot sukupuolineutralilla tavalla. Kummatkin heitettiin yhtä aikaa, eikä siis ollut väliä nappasiko kukan vai sukkanauhan. 


Kukan nappasi yksi mun kavereista ja sukkanauhan mun veli. Hauskasti kummankin kiinniottajan häät on tulossa tulevina kesinä.


-Elina

lauantai 8. helmikuuta 2020

juomatarjoilut

Kahvin jälkeen meillä avautui alkoholitarjoilu. Tarjolla oli kahta eri boolia sekä sekalainen kattaus mietoja. Kaikki alkoholit ostimme Suomesta ja hyödyksi käytettiin erilaisia tarjouksia. 



Bestmanit laittamassa juomia tarjolle.


Päädyttiin loppujen lopuksi ostamaan juomat Suomesta, koska pienellä laskutoimituksella todettiin, että reissu Etälä-Pohjanmaalta Viroon bensakuluineen on suunnilleen saman hintainen, kuin juomat täältä ostettuna.
Vaikeinta oli hahmottaa juomien oikea määrällinen tarve. Mun suvussa kaikki osaa kyllä ottaa, mutta se ottaminen ei oo mikään välttämättömyys. Maurilla puolelta suku on lähes päinvastainen. Ja tämän lisäksi on varsin nautiskelevia kavereita kummallakin.
Alustavasti lakeskelin, että 125 vieraasta noin 90 henkeä saattaisi ottaa edes yhden annoksen jotain. Tästä lähdin laskemaan jokaiselle 6 annosta mietoa ja muutama lasi boolia päälle. Sit mukaa kuitenkin, kun juomia hankittiin päädyttiin loppujen lopuksi seuraaviin määriin.

MIEDOT

Lidl Vodka Lime lonkero 5,5% 12 tlk x 0,33l
Lidl Kalens lonkero 24 tlk x 0,5l
Nobelaner olut Lidl  54 tlk x 0,33l
Upsider päärynäsiideri 72 tlk x 0,33l
Karjala olut 126 tlk x 0,33l
Kukko olut 24 tlk x 0,33l
Olvi karpelolokero 18 tlk x 0,33l
Rainbow päärynäsiideri 12 tlk x 0,33l
Sandels olut 24 tlk x 0,33l
Karhu olut 24 tlk x0,33l

yht. 390 tlk jäi 6 tlk karpalolonkeroa ja 6 tlk päärynäsiideriä

VÄKEVÄT 

Minttuviina 4 x 0,5l
Jameson viski 2 x 0,7l

Minttuviinaa sai nauttia shotteina, ja niiden suosio yllätti mut totaalisesti. Viskiä jäi 1/3 pulloa.

BOOLIIN

Koskenkorva viina 6 x 1l
Hartwall Vishy 24 x 0,33l
Lidl kivennäisvesi 6 x 1,5l
Lidl Freeway vadelmalimonadi 6 x 1,5l
Karpalomehu 5 x 1l
Appelsiinimehu 5 x 1l

Näistä tehtiin kahta boolia; vadelmabooli ja sex on the beach -booli. Vadelma booli meni kuumille kiville, mutta toista boolia jäi noin 3l. Tämän lisäksi yksi viinapullo jäi ylimääräiseksi, jonka kuitenkin bestman tarjoili vieraille raakana. :D Tarvikkeista jäi myös 4 plo Lidl kivennäisvettä sekä 4 plo vadelmalimonadia.

ALKOHOLITON

Spring vichy vadelma-sitruuna 6 x 0,3l
Spring vichy karhunvatukka 6 x 0,3l
Ziip Aqua Lemon 24 x 0,33l
Ziip Jaffa 24 x 0,33l
Ziip Cola 24 x 0,33l
+ mehua

Kuuman päivän vuoksi vichyjä olisi voinut olla enemmänkin. Haluttiin, että valinnanvaraa alkoholittomissa on myös rutkasti. Näistä  jäi Jaffaa 10 plo, Colaa 6 plo ja Aqua Lemonia 1 plo.

VIINIT

Valkoviini Rudesheimer Rosengarten 2018 20 x 0,75l
punaviini 3 x 3l

Meillä oli alunperin tarkoitus tarjota vaan valkoviiniä. Mun isä on kuitenkin enenmmän punaviinin ystävä, niin hän kävi hakemassa vielä punaviiniä kolme hanapönikkää. Punaviinien hankinta ei kuitenkaan aivan turhaa ollut, koska niitä jäi vain 1,75l. Valkoviiniä puolestaan olisi mennyt enemmänkin, sillä niitä olisi voinut nautiskella enemmänkin illan lomassa.

Juomien määrä siis oli aivan parahiksi. Nopeasti laskettuna loppujen lopuksi vieraista noin puolet nauttivat alkoholia. Yhteensä rahaa näihin juomiin upposi 928€ joten sopivasti alitettiin mun budjetoima 1000€. Olen enemmän kuin tyytyväinen siihen, että päätettiin nähdä hieman vaivaa tarjousten seurailussa ja hintavertailussa ja hankkia juomat kotikonnuilta.

-Elina

tiistai 21. tammikuuta 2020

morsiusparin ryöstö

Pohdin jo aiemmin tässä tekstissä onko morsiamen ryöstö uhka vai mahdollisuus. Itse näin sen mahdollisuutena uudistetulla twistillä. Ajatus morsiusparin ryöstöstä muovautui aika nopeasti mielessäni. Muistaakseni olin vastaavasta kuullut jossain toteutettaneen. Myös ajatus miten palauttaa hääpari muodostui aika kivuttomasti. Ehdottomasti halusimme isämme puuhastelevan jotain yhdessä. Bestmanien kontoille jäi pohdinta pienestä tehtävästä. Itsellä oli mielessä "emännän mökötysmökki" eli linnunpöntön rakentaminen, mutta siinä olisi varmasti mennyt liikaa aikaa.

Ryöstö ajoitettiin tapahtuvan kahvituksen aikana, että varmasti suurinosa porukasta on paikalla. 

Olin ihan hämilläni, kun ryöstäjät suuntas vaan sulhon kimppuun. Onko ne vaihtanu suunnitelman lennossa?
Mutta pääsinpäs itsekin ryöstettäväksi.
Sitten pääsivätkin appiukot hommiin. Heidän tehtävänä oli etsiä osat ja koota maitokärryt, joilla hääpari tulisi palauttaa.




Meille hauskinta tässä pikkuruisessa tehtävässä oli se, että meidän isillä on ihan erilaiset tavat työskennellä. Maurin isän täytyy kaikki pohtia mielessä ennen tekemistä ja mun isä on enemmän tuumasta toimeen ja ajatellaan vasta kun meni vähä päin prinkkalaa. Kuulemani mukaan tässäkin tehtävässä Maurin isä oli jo todennu, että ei tämä oo oikea ruuvi tähän ja mun isä oli vieressä tokassu: "kyllä se sinne menee". Siis osathan oli vaan vähän sinne päin. Esimerkiksi renkaat oli vanhasta pyörästä, kun alkuperäiset oli niin huonossa kunnossa. Joten pientä lisähaastetta jo siinä.


No onneksi tarpeelliset osat löytyi, kasaaminen onnistui ja hääpari saatiin palautettua. 



Ja juhlat saivat jatkua.

-Elina

tiistai 3. joulukuuta 2019

kaffia ja kaakkua

Hei kaikille pitkästä aikaa!

 Kakut eivät paljon muuttuneet näistä suunnitelmista. Tarjolla oli "pääkakku" suklainen nakukakku, jossa oli appelsiininen suklaatäyte, Mustaherukkainen juustokakku, nämä olivat minun käsialaani.


suklainen nakukakku ja mustaherukkajuustokakku
Ihanan äitini puolestaan teki; suklainen kuivakakku, vanilijainen kääretorttu, porkkanakakkua sekä herrasväen pikkuleipiä. Näiden lisäksi tarjoilimme myös Geisha konvehteja ja muumitikkareita.



Työmääränä kakkuje teko ei ollut mikään suuri. Oikeastaan isoimman työn vaati pakastuksen ja teon suunnittelu, sillä lopussa kylmätilat olivat vähän kortilla. Onnkesi sain apua ihanalta ystävältäni kakkujen pakastuksessa. Tein siis omat kakkuni valmiiksi pakkaseen täytettynä, häiden aattona sitten tehtiin niihin viimeistelevät pursotukset.

-Elina

maanantai 19. elokuuta 2019

puheita ja pari leikkiä

viimeiset neuvottelut ennen ohjelman alkua
 Ruokailun ja pienen ruuansulattelun jälkeen alkoi ohjelmaosuus. Ensimmäisenä saimme kuunnella kaasojen puheet. Näissä muisteltiin matkaa tapaamisestamme nykypäivään. 



Kaasojen jälkeen pääsi suvun vanhin eli Maurin tällä viikolla 90 vuotta täyttävä mummu ääneen. Hän on kova runoilija ja tarinan kertoja ja häneltä kuulimmekin juttuja Maurin elämän varrelta. 



Halusimme vain kaksi puhetta, sillä se sopi parhaiten juhlamme luonteeseen. Morsiamen isän puheenkin päätimme jättää pois, koska isällä oli tarpeeksi jännitystä laulussaan vihkimisen yhteydessä.

Näiden puheiden jälkeen saimme kuulla kaverini Janeten laulua. Häntä säesti hänen siskonsa ukulelellä ja kappale oli Täydelliset alkp. es. Aurora. Kappale oli Maurin idea ja Janettea pyysin jo aika suunnittelun alkuvaiheessa laulamaan. Hän itse keksi pyytää siskoaan säestämään ja ukulele oli ihanan persoonallinen valinta siihen


Tämän avauksen jälkeen alkoi ensimmäinen ohjelmanumero, tiukka visa hääparista.
Kysymyksinä oli mm. Mikä oli hääparin lemmikkikissojen nimet, Mikä Maurilta meni hajalle ensimmäistä kertaa tullessaan Seinäjoelle sekä Hääparin yhteiset kiinnostuksen kohteet.


Kahdeksasta kysymyksestä parhaiten vastaanneita joukkueita oli kaksi ja kummmatkin tiesivät 7/8. Palkinnoksi jaettiin virvoittavat trip-mehut. Palkinnon keksiminen oli yllättävän vaikeaa, sillä sen tuli sopia tarpeen mukaan myös lapsille. Aluksi ajattelimme jäätelöitä, mutta juhlapaikalla ei ollut pakastinta. Jääkaappikylmät juomat upposivat voittajille kuin kuuma veitsi voihin.



Tähän väliin viimeisenä ohjelmanumerona oli kaasojen ideoima välijumppa. Juhlaväelle jaettiin paperi ja eri kohtien mukaan vieraiden oli noustava ylös. Meidän tehtävänämme oli arvata mikä oli juhlavieraiden nousemisen syy. Loppujen lopuksi ei tämä leikki ollut niin kovin miellyttävä helteellä, mutta onneksi kaikki vieraat kuitenkin osallistuivat innokkaasti.


-Elina